Förslag till lagändring?

Den 30 maj beslutade arbetsmarknadsutskottet att uppdra åt regeringen att återkomma med ett lagförslag om att bristande tillgänglighet ska bli en grund för diskriminering. Regeringen har fått i uppdrag att skyndsamt ta fram ett förslag och enligt Mehmet Kaplan (MP) som är en av de som har drivit frågan, är ordet skyndsamt ett kodord i sammanhanget.

Om regeringen dröjer för länge kan de bli utsatta för granskning från konstitutionsutskottet där de kommer att få svara på frågan om varför det tar så lång tid.

Allianspartierna har skrivit en lång reservation där de menar att en lag skulle bli för dyr. De stödjer sig på Statskontorets beräkningar, vilka vi menar är starkt överdrivna. Alliansen är egentligen splittrad eftersom Folkpartiet med Erik Ullenhag i spetsen, och även Kristdemokraterna har drivit frågan. M och C är starkt emot. Sverigedemokraterna stöder oppositionens förslag. Votering sker i  riksdagen den 13 eller 14 juni. Hela beslutsprocessen fram till en färdig lag kan tyvärr dröja upp till ett år.

Funktionshinderrörelsen har under decennier engagerat sig i tillgänglighetsfrågor – vilket är en grundläggande sak för att människor ska kunna delta och bidra i samhället. Vi stretar på outtröttligt i frågan.

Annonser

Om tillganglighetforalla

Lika Unika och Handikappförbunden i samverkan 2012.
Det här inlägget postades i Tillgänglighet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s